Hoe zet je koffie?

Hoe zet je koffie? Dat is één van de vragen die veel mensen stellen aan ons. Het zetten van een bak koffie lijkt op het eerste oog simpel, en dat is het in principe ook. Je moet even doorhebben wat de juiste afmetingen zijn en je gaat het nooit meer vergeten!

Hoe zet je koffie met een koffiezetapparaat?

Hoe je koffie zet is uiteraard afhankelijk van het aantal kopjes koffie dat je gaat zetten. Ook is het afhankelijk van de sterkte. De vuistregel die je kan hanteren is dat e zo’n 17 gram (dit komt ongeveer overeen met 2 volle scheppen) aan kan houden voor 4 kopjes koffie. Hier doe je vervolgens 550 ml water bij.

Hoe zet je koffie met een percolator?

Het is al een oud apparaatje, maar steeds vaker zien we hem ook terug in de moderne keuken: de percolator. Je zet met de percolator een heerlijke kop versie koffie, en dat maakt het voor mensen zo interessant om het apparaatje te gebruiken. Het nadeel van een percolator is dat het vaak een klein apparaatje is, waardoor je er niet meer dan een enkele kop koffie mee kan zetten.

Om een succesvol kopje koffie met de percolator te zetten gebruik je 125 ml water in combinatie met 8 gram koffie. Het is daarbij uiterst belangrijk dat het water niet in contact komt met het koffiebakje. Als de koffie eenmaal pruttelt is het nog even een minuutje wachten, waarna je kunt genieten van je welverdiende kopje koffie.

 

 

Plaats een reactie